Deel dit bericht

Afgelopen woensdag was het zover: alweer de derde editie van de Smart Achterhoek soepavonden-serie! Dit keer kozen we voor een nieuwe locatie. We verbleven in Villa Mondriaan te Winterswijk. Een hele toffe locatie, maar helaas wel met wat minder aanmeldingen dan de vorige twee avonden. Toch heeft deze avond weer alle verwachtingen overtroffen! We kijken kort terug.

Het is donker, koud en nat buiten wanneer de deuren van Villa Mondriaan voor ons open staan. Een warm gevoel en een huiselijke sfeer komen ons tegemoet. Om half 6 zijn alle deelnemers aanwezig en gaan we van start in de ‘huiskamer’ van het museum. We drinken koffie en thee en stellen ons aan elkaar voor. Er zijn veel nieuwe gezichten en opvallend is dat er dit keer veel jonge mensen zitten. Altijd leuk natuurlijk om te merken dat ons publiek breder wordt, daar zijn we blij mee!

Na het voorstelrondje wacht ons boven in de ruime vergaderzaal een heerlijke kop huisgemaakte mosterd- of tomatensoep met rijk belegde sandwiches. Ondertussen vertel ik de (vooral nieuwe) deelnemers over Smart Achterhoek. Wat we precies doen en waar we nu staan. Hierna is iedereen uitgegeten en beginnen we met de miniworkshop van Arjan Tupan. Hij neemt ons mee in concrete casussen en vertelt vol passie over de rol die hij uitvoert.

Zijn boodschap is heel duidelijk:

“De uitdaging is overal hetzelfde: wonen, werken en succesvol zijn op een veilige, vooral fijne plek.”

En dat is nou precies waar Smart Achterhoek een rol in wil spelen! Het verbinden van mensen, ten behoeve van de leefbaarheid in de Achterhoek. Een korte sfeerimpressie krijg je met het onderstaande filmpje:

In december organiseren wij (in verband met de feestdagen-drukte) geen soepavond. We zien je heel graag in januari weer!

Deel dit bericht