Deel dit bericht

Een aantal weken geleden lazen wij een bericht waarin we bekend raakten met Diversity Paris. Deze exclusieve sneakerlijn is opgericht door een Achterhoekse jongere, die hiermee direct onze aandacht trok. Graag wilden wij hier dan ook meer over weten. Onderstaand lees je het interview dat wij hebben gehouden met de trotse eigenaar. 

Wie ben je, hoe oud ben je, wat heb je voor studie gedaan en wat is je link met de Achterhoek? img_0666

Ik ben Yorick Versteegen (20) en heb de opleiding Ondernemer Detailhandel aan het Hengelose ROC van Twente voltooid. Nadat ik mijn MBO-diploma binnen had gesleept, ging ik vol goede moed en overtuiging van start met de opleiding Commerciële Economie aan het SAXION in Enschede. Uiteindelijk, na lang wikken en wegen, heb ik besloten om te stoppen met de opleiding om mijn modedroom waar te maken. Namelijk een eigen exclusieve sneakerlijn, die in kleine aantallen handmatig geproduceerd worden.

Hoe is het idee voor Diversity Paris ontstaan?
Vroeger kocht ik ontzettend veel sneakers. Voor mij maken de sneakers een outfit compleet. Ik heb zelf wel 30 paar schoenen! Op een gegeven moment dacht ik bij mijzelf: “Nu heb ik wel 30 paar schoenen en geen één van alle is uniek”. Daar heb ik dan zoveel geld voor neergelegd. Om vervolgens meerdere mensen in precies dezelfde sneakers te zien.  Ik hoefde er toen ook niet langer over na te denken. Ik ga zelf een sneaker concept ontwerpen! Deze moest exclusief zijn (met ontwerpen die maar eenmalig geproduceerd worden), het moet een hoge kwaliteit hebben en ook betaalbaar zijn. Zo ontstond het niet-voor-iedereen-concept. Ik realiseerde me dat een bepaald publiek het leuk vond. Zij willen schoenen die niet iedereen kan dragen, doordat er maar een beperkt aantal worden geproduceerd (100 exemplaren per model). Normaal is het niet mogelijk om zo’n kleine afname te laten produceren, het was dus even zoeken voor ik dit voor elkaar had. Maar door een goede band en duidelijke afspraken is dit mij gelukt! De kans dat je iemand tegen komt met dezelfde sneaker is dus heel erg klein! De naam “Diversity” zat snel in mijn geheugen. Diversity staat natuurlijk voor de variatie die ik met m’n sneakers wil bereiken. Paris staat voor de modestad Parijs, waar ik veel inspiratie op doe en waar de ”luxury feeling” vandaan komt.

Hoe ontwerp je zo’n sneaker?
Het ontwerpen is voor mij niets meer dan een idee en een visie in mijn hoofd. Ik ben altijd al creatief bezig geweest, dus dit is voor mij niet lastig. Toch leek het nooit tot uiting te komen. Het waren ontastbare ideeën en nu heb ik eindelijk een kans om ze ‘tot leven’ te brengen. Dit ontwerpen en hierover nadenken is wat een ontwerper doet, en dit is wat ik wil zijn. Alle tijd, moeite, concepten, re-do’s en al het andere op dit punt om deze visie te creëren maken het dat ik zoveel plezier heb in wat ik doe.
img_0560 img_0545

Heb je er bewust voor gekozen om in het buitenland te produceren?
De sneakers worden handgemaakt in Portugal. Dit atelier is beroemd om zijn fijne vakmanschap en is de bron van talloze unieke meesterwerken. Ik ben er trots op dat de producten allemaal handgemaakt zijn in Portugal, met grote zorg en alleen de beste materialen.

Hoe zie je de toekomst van Diversity Paris?
Elk van onze ‘reizen’ zijn uniek en de bestemmingen zijn nooit hetzelfde. Van start tot het einde, blijf ik geduld hebben en blijf ik keihard werken om door te gaan met het ontwerpen van unieke exemplaren. Mensen doen immers steeds meer moeite om hun outfit uniek te maken. De Diversity Paris 001 – sneakers, in de maten 36 tot en met 46 vliegen de deur al uit. Onder andere sneakerfreaks uit Nederland, VS, Oekraïne, Zweden en Ierland lopen al in deze exclusieve sneakers. Dit betekent voor mij een positieve kijk op de toekomst, waarin nog veel mogelijk is!

Speelt de Achterhoek hierin een rol?
De Achterhoek speelt eigenlijk geen rol in de productie en verkoop. Het leven in de Achterhoek is wel heel fijn. Het is rustig, je hebt alle ruimte om je heen en je hebt je vrienden en familie hier. Het is echter wel lastig voor het beroep dat ik nu uitvoer. Het zal dus niet vreemd zijn als ik straks de grotere steden opzoek om mij daar verder te ontwikkelen. Ik zie wel waar het schip strandt.

Dankjewel Yorick voor je openheid en je medewerking. Smart Achterhoek wenst je veel succes met het verdere verloop van Diversity Paris!

Deel dit bericht