Deel dit bericht

Waar begin je als je jezelf gaat voorstellen? “Zeg het maar Marleen: “Wie ben je en wat doe je?”” “Graag kort en bondig!”

Wie herkent deze vragen (niet)?!

Zelf vind ik het altijd lastig om met ‘ik’ te beginnen. Je hoort jezelf al praten na 1 zin te hebben geschreven. Ik ben Marleen Kosterink – Stapelbroek, 32 jaar, getrouwd met Bart Kosterink, trotse mama van 2 kids – Job van 5 en Luc van 2 en woonachtig in Haaksbergen sinds 6 jaar, geboren in het ziekenhuis in Winterswijk en getogen in het dorpje Neede, in de nog-net-Achterhoek, tot en met mijn 23e jaar.

Zo, wat fijn! Het is voor elkaar, mijn voorstelblog begint niet met ‘IK’. De eerste Uitdaging vandaag overwonnen! Wat is het toch leuk om iedere dag weer voor nieuwe uitdagingen te staan die (creatieve) oplossingen nodig hebben.

Vanaf dat ik kon praten en mijn abstract denkvermogen zich begon te ontwikkelen dacht ik al na over de zin en onzin van het leven, wat mensen bezighoudt en waarom iets is zoals het is. Ook kan ik me nog herinneren dat wanneer er zich een probleem voordeed in mijn nabije omgeving, ook zelfs de onvrede op de wereld via het jeugdjournaal, dat ik daar een oplossing voor moest bedenken. Het kind wat gepest werd in de klas, dat kon je toch niet laten gebeuren?! Daar moesten we ‘samen’ wat aan doen. Ergens voor staan en de klappen opvangen, opkomen voor de zwakkeren, helpen en samenwerken, dat is wat mij drijft en nog steeds drijft. Ook tekenen, puzzelen, lezen en schilderen hadden mijn volle aandacht als kind.

Nu, na 32 jaar bestaansrecht, is dit eigenlijk niet veranderd, al ben ik wel wat realistischer geworden. Wilde ik vroeger alle leed van de wereld op mijn schouders meenemen heb ik mijn doelen nu wat kleiner en haalbaarder gemaakt. Wat wel een lastige is, want dan word je gedwongen om een keuze te maken. Na mijn HAVO bleek dat dit mijn volgende Uitdaging ging zijn. Wat ga je doen? Na veel wikken en wegen, werd het Sociaal Pedagogische Hulpverlening, dat werd hem niet, daarna PABO, dat was het ook niet helemaal, toen maar een paar jaar werken en daarna toch nog een studie afgerond, Small Business & Retail Management. Na te hebben ontdekt dat ik niet voor 1 gat te vangen ben bleek dit een goede keuze. Ook iets ouder en wijzer. Na mijn studie heb ik echt van alles en nog wat gedaan waar ik jullie niet mee wil vermoeien. Projectmatig werken en zelfstandigheid, keuzemogelijkheid en mensen vooruithelpen daar moest mijn nieuwe baan aan voldoen.

Tijdens mijn 1e zwangerschap begonnen aan mijn ondernemersplan en niet wetende wat er allemaal zou gaan gebeuren. Nu na 5 jaar wil ik nooit meer terug naar een betaalde baan.

Mijn bedrijf Een Idee (Om trots op te zijn) draag ik bij aan het gevoel van trots:

Samenwerken vergroot het gevoel van trots dat bijdraagt aan het lange termijnplezier en – succes van ieder organisatie, bedrijf en mens. Een Idee organiseert iedere vorm van samenwerking binnen bedrijven en organisaties die idealen nastreven. Een Idee werkt hierbij altijd samen met ondernemers die trots zijn op hun bedrijf, plezier en passie bovenaan zetten en maatschappelijk bij willen dragen. Denk aan (maatschappelijke)evenementen, beurzen, inspiratiesessies, seminars, symposia, teambuilding en nog meer dat bijdraagt aan  #samenwerking #marketing #maatschappelijkbetrokkenondernemen #creativiteit #eigenheid #effectiviteit. Wat is jouw idee om trots op te zijn?

Smart Achterhoek en Stichting Vitaal op Weg

Via Stichting Vitaal op Weg ben ik in contact gekomen met Maarten van Leeuwen en zijn ‘Smart Achterhoek’. Ik ken hem nog niet zo lang, maar het is een super enthousiaste ondernemer die wat wil neerzetten en vanuit een duidelijke visie en ideaalbeeld samenwerkt. Door zijn enthousiasme en het verhaal achter Smart Achterhoek wil je niet anders dan bijdragen. Hopelijk leer ik naarmate het aantal blogs stijgt het verhaal wat korter te houden.

Vanuit Stichting Vitaal op Weg, ga ik bloggen over sociale innovatie, maatschappelijke samenwerkingsprojecten en organisaties/mensen/idealen en ideeën die bijdragen aan een vitale leefomgeving voor ieder mens. Want ieder mens verdient het toch geholpen te worden naar een gezondere leefstijl en dit kun je lokaal organiseren (zelfs vanuit je eigen buurt) door elkaar te helpen en zorg, welzijn, sport en cultuur en ook overheid met elkaar te laten samenwerken. Dat is precies waar de stichting aan bij wil dragen. Graag zet ik organisaties en mensen in het zonnetje die hun steentje bijdragen om mensen en goede doelen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken vooruithelpen, want in de Achterhoek gebeuren al zo veel mooie dingen. Vitaal op Weg verhaalt dit in een VITAALTJE, een verhaaltje over een vitaal mens of project. Wie verdient volgens jou een VITAALTJE?

 

Deel dit bericht